• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Hardhout of kunststof schuifpui?

hardhouten schuifpuiU wilt graag een schuifpui kopen maar u twijfelt over het materiaal? Wij van Kunststofschuifpui.nl adviseren natuurlijk om voor kunststof te gaan maar wat zijn dan precies de verschillen hiertussen en waarom gaat onze voorkeur naar kunststof en niet naar hout? We leggen het u graag uit.

Waarom kiezen voor kunststof schuifpuien?

Bij de keuze voor hout, wordt in de meeste gevallen voor hardhout gekozen omdat dit duurzaam is en dus een lange tijd meegaat. Vroeger werden alle huizen automatisch voorzien van houten kozijnen. Hout was duurzaam, voordelig en er was simpelweg geen betere alternatief. Tot in de jaren ’50 van vorige eeuw kunststof kozijnen op de markt kwamen. Kunststof was nog vele malen duurzamer dan hout. Er bestaat geen risico dat het weg kan rotten. Kunststof is weerbestendig en geschikt om te gebruiken bij iedere temperatuur. Het is niet duur en misschien wel het belangrijkste: Bij kunststof heeft u geen onderhoud. Een houten kozijn of schuifpui dient regelmatig onderhouden te worden. Zo raden onze specialisten iedereen met een houten schuifpui aan om deze minimaal iedere vijf jaar opnieuw te schuren en te verven. Zo voorkomt u dat de schuifpui weg rot, het verf los bladert en houd u de levensduur zo lang mogelijk.

Kunststof hoeft echter niet geschilderd te worden en schoonmaken is een kwestie van een vochtige doek erover heen en klaar bent u. Kunststof gaat met gemak 30 tot 40 jaar mee en is daarmee duurzamer dan hout.

Kunststof schuifpui offertes vergelijken?

Voordelen van hout

Met al deze voordelen van kunststof zijn er nog steeds veel mensen die toch liever een houten kozijn of schuifpui laten plaatsen. Waarom doen ze dat? Hout heeft vaak een warmer gevoel dan kunststof. Het is gemaakt van natuurlijke producten en bij oudere huizen is het vaak zo dat hout beter staat bij het uiterlijk van het huis dan kunststof. Ons advies is dan ook om altijd voor kunststof te kiezen als u in een modern huis woont. Heeft u een oud jaren ’30 woning (of ouder) aangeschaft, bespreek dan de mogelijkheden met onze specialist.

Klantenbeoordelingen